Slimme meter 4

De slimme meters worden succesvol!

Besparen willen we allemaal. Maar hoe kunnen we besparen op stroom en gas als we geen idee hebben van ons verbruik? De slimme meter geeft daar antwoord op.

Sinds 2012 hebben netbeheerders al 600.000 oude energiemeters vervangen door de nieuwe slimme meter. Verwacht wordt dat over zes jaar alle huishoudens en bedrijven beschikken over een nieuwe digitale elektriciteit- en gasmeter. De slimme energiemeter heeft zichzelf in de praktijk bewezen!

Met dit kleine apparaatje kunnen consumenten direct zien hoeveel stroom en gas ze verbruiken. Door deze toegevoegde waarde worden consumenten bewuster van hun verbruik, kunnen ze gemakkelijker energie besparen en daarmee ook hun energierekening verlagen. Slimme meters zorgen niet alleen voor besparingsmogelijkheden voor de consument, de meter maakt het voor energieleveranciers tevens mogelijk om meterstanden op afstand uit te lezen. Consumenten hoeven hun meterkast dus niet meer vrij te maken om vervolgens met een zaklamp te kijken wat hun meterstand is. Een mooie besparing in tijd en in de portemonnee dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>